Наркотикът като упойващо средство зад волана все повече набира скорост. Това заяви бившият началник на НСБОП и НСО генерал Румен Миланов пред БиТиВи.

По думите му големият проблем е, че изпуснахме да контролираме процеса с дрогираните шофьори зад волана. Това стана едно социално мнение и позиция, че може да се използва, но наркотиците генерират огромни черни средства и съсипва нашите деца, изтъкна ген. Миланов.

Контролът го изпуснахме от гледна точка на семейството. Ние искаме учител да възпитава детето, а не родителите да го правят, възмутен е Миланов. В момента сме в пик на наркоупотребата и подобни случаи ще има още, предупреди той.

Тийнейджърката, помела 5 коли в София, отново се изправя пред съда

Тийнейджърката, помела 5 коли в София, отново се изправя пред съда

На първа инстанция тийнейджърката бе пусната на свобода

Според него проблемът има име, фамилия и адрес, като трябва извършителите на нарушения, да бъдат търсени от полицията. Трябва да се насочат към тези, които са рецидивисти на пътя, настоя Миланов.

"Отидеш ли в състоянието да разчиташ на рефлекс и умения, това само по филмите го има. Спасението от тежката катастрофа е по-ниската скорост", подчерта той. Полицията трябва да действа системно срещу нарушителите на пътя, но трябва да се насочат към тях. Има много почтени хора на пътя и те трябва да се уважават, каза още той.