Герберите с поредна атака към червен кмет. На мушката днес е Деян Дойнов, кмет на Сопот.

Съмнения за груби нарушения на градоначалника, смущават Антон Тодоров.

БСП не се страхува за кметовете си

БСП не се страхува за кметовете си

Драгомир Стойнев обвини Тодоров, че води ниския рейтинг на предаването си в парламента

Информацията до ГЕРБ била подадена от възмутени граждани. "Общината е доведена до изключително тежко финанзово състояние", каза Тодоров.

Съмненията били, че по ВиК проект на общината са нанесени щети за няколко милиона лева. По редица проекти има дългове на общината. Кметът задлъжнил Сопот с около 5-6 милиона лева според Антон Тодоров.

"107 хиляди лева е ощетена обшина Сопот по проект за котели в детска градина. 2,4 милиона лева отпуска МФ като помощ на общината. Голяма част от тази целева помощ е изхарчена за заплати", обяви Тодоров.

Той даде още примери, с които общината е задлъжняла. Така общо дълговете на Сопот са около 10 милиона лева.

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

Ярост обхваща Антон Тодоров - кметът на БСП в Провадия изхарчил половин милион лева без обществени поръчки

"Най-лесно ли им е на БСП да крадат от българските деца", пита Тодоров и посочи, че и тук, както в Провадия, има далавера с транспорта за ученици.

Освен това скандално било поведението на кмета, който искал да запуши дупките в хазната на Сопот, със 100% скок на местните данъци. "Дълговете се компенсират на гърба на хората", изтъкна Антон Тодоров. "Ние сме агенти на българската нация", заяви той.

Гамишев аут от парламента

Гамишев аут от парламента

Не иска да се злоупотребява с името на партията му

БСП отвърна на герберската атака за кмета на Сопот пък с депутатска афера. Този път - Борис Кърчев. Георги Търновалийски смята, че управляващите правят пореден опит да замаскират реалните проблеми. ГЕРБ представили обвинение по снимка на градоначалника.
Социалистът обясни, че Кърчев е прехвърлил фирмата си на малоимотно лице - Динко Динев от старозагорско село. "Това са сериозните проблеми в обществото", смята червеният депутат. Къде изтичат парите на данъкоплатците, питат от БСП.

Община Сопот беше в много тежко финансово състояние с блокирани активи, припомни Търновалийски. Сега финансовото състояние на общината било подобрено. 

В отговор на атаката в червено депутатът Борис Кърчев от ГЕРБ определи всичко като "зле скалъпен сценарий". "Това е атака лично към мен, атаката идва от БСП-Казанлък", коментира той.
Герберът призна, че е продал две фирми и то две години преди да стане депутат. Първата фирма, която продава, е без никакви задължения към приходната администрация. Втората фирма продава на свой съдружник. Към момента тя няма задължения. Още по време на кампанията за депутати е атакауван по този сценарий.