Руснакът Герман Костин остава в ареста. Това решиха магистратите от Софийския градски съд след обжалване от страна на арестувания на наложената му мярка - задържане под стража.

Припомняме, руският гражданин отговаря пред българското правосъдие по обвинение за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев, който беше намерен в куфар в местността Пасарел през март.

Край Приморско пък бяха открити останки от майката на детето - Анна. Костин беше задържан по случая, като от пет месеца е в ареста. По-лека мярка вече му беше отказвана от съда два пъти.

Въпреки това обаче той и защитникът му - адвокатът Капка Гиргинова, направиха нов опит днес.

Юристката се опита да убеди съда, че няма категорични доказателства, обосноваващи предположението за виновност на Костин. Тя оспори разпечатката от мобилен оператор и настоя, че в периода 8-10 февруари, когато според експертите е причинена смъртта на малкия Никита, клиентът й не е бил край Пасарел.

Припомняме, едно от основните доказателства на обвинението е именно засичане с мобилни клетки, които поставят Костин близо до местопрестъплението в посочения период.

"Клиентът ми не се чувства добре", обяви Гиргинова в съда, сочейки отслабналия и болнаво изглеждащ Костин. С този мотив тя помоли и медиите да не го снимат.

Държавното обвинение обаче не се смекчи от тези доводи. Прокурорът по делото подчерта, че малкият Никита е оказал съпротива и под ноктите му има биологичен материал, който уличава Костин.

След заседание съдът прецени, че няма промяна в обстоятелствата, наложили задържането на руснака, и го остави в ареста.