Единственият успех на това правителството е, че отстрани незаконно главния прокурор. Предстои това да го каже ЕСПЧ. Внесъл съм съответната жалба. Това заяви пред журналисти бившият главен прокурор Иван Гешев, сега предсадател на гражданско сдружение, което дава политически заявки.

Според Гешев случаят Кьовеши срещу Румъния е идентичен на неговия, като тогава съдът се е произнесъл, че отстраняването й е незаконно.

Гешев покани журналисти на изявление пред в СРС да се гледа делото му за клевета срещу министър Атанас Славов. Интересен момент е това, че докато правеше изявлението си пред СРС се появиха съпругата и майката на Мартин Божанов - Нотариуса, които също говориха пред медиите. Съпругата Нотариуса, Гергана и неговата майка Стойка Манерс изразиха съмнение, че убийството му ще бъде разкрито, като според тях по случая не се и работи. Гергана Божанова посочи, че е била заплашвана, но не даде никакви подробности.

Стойка Манерс заяви, че синът й винаги е имал законен бизнес. По думите й истината за убийството на Божанов няма да излезе на яве. Според нея мотивът не е финансов, а извършителят е човек, който Мартин Божанов много е подразнил.

По отношение на Мартин Божанов - Нотариуса пък Иван Гешев бе категоричен, че не го познава. Нотариуса е треторазреден измамник, а ролята му се преувеличава. Разликата между него и Петьо Еврото е от космоса до земята, подчерта бившият главен прокурор.

Гешев съди Атанас Славов и Емануил Йорданов за клевета

Гешев съди Атанас Славов и Емануил Йорданов за клевета

Той очаква вменяемостта на Славов да бъде изследвана, чрез съдебно-психиатрична експертиза

Очакванията на Гешев са да осъди като клеветник и лъжец Атанас Славов. Бившият главен прокурор изказа притеснение за вменяемостта на Славов предвид твърденията му, че Иван Гешев е Господ. По думите му той ще настоява за съдебно-психиатрична експертиза.

Бившият обвинител номер съди още две лица за клевета - Бойко Рашков и Никола Минчев, които Гешев призова да се откажат от имунитета си, за да продължат съдебните процеси.