Главният прокурор Иван Гешев подкрепи искането на медиците за по-строги мерки срещу коронавируса.

Припомняме, по-рано днес от Столичната лекарска колегия настояха да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Пред БНР обвинител номер едно заяви, че напълно подкрепя това искане. Той обясни, че му се обаждат лекари от цялата страна и според него цялото лекарско съсловие е за радикални мерки.

Гешев припомни, че той самият е призовал за такива мерки още във вторник в Народното събрание.

Гешев усеща забавени реакции заради политически размисли

Гешев усеща забавени реакции заради политически размисли

Времето за политиканстване свърши, време е да се действа, призова той

Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата, отсече главният прокурор. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик, подчерта още той.

Гешев заяви, че за втори път призовава за радикални мерки и изрази опасение, че ако се наложи да го направи за трети път, вече ще е късно и и може да се окажем в "италиански вариант".

Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали, и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства, категоричен бе той.

Припомняме, във вторник Иван Гешев предупреди да се готвим за военно положение заради кризата с коронавируса. Ден по-късно заяви, че усеща забавени реакции заради политически размисли.

Столичните лекари искат забрана за софиянци да напускат домовете си 

Столичните лекари искат забрана за софиянци да напускат домовете си 

Според тях не се спазвали мерките срещу коронавирус