Главният прокурор Иван Гешев посети и градовете Стара Загора и Сливен, съобщиха от прокуратурата. Това е ден след като участниците в коалиционния съвет (ГЕРБ и патриотите) се разбраха, че кабинетът "Борисов-3" остава и основен акцент в правителствената програма била борбата с битовата престъпност.

В Стара Загора и в Сливен Гешев разговаря с прокурорите от окръжните и районни прокуратури.

От държавното обвинение твърдят, че Гешев е обсъдил приоритетите на прокуратурата през настоящата година. Акцент бил противодействието на конвенционалната престъпност, условията на работа на магистратите, както и зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт.

След разговора с магистратите Гешев посетил и администрацията и разговарял със съдебните служители от Окръжна и Районна прокуратура-Стара Загора и Окръжна и Районна прокуратура-Сливен.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че Гешев е посетил и Бургас. Тази визита била в рамките на продължаващата му обиколка из петте апелативни района на страната. Главният прокурор участва на работно съвещание с магистратите от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура-Бургас.

Иван Гешев обсъди приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност и условията на работа на магистратите. По време на посещението му в Бургас са му разказали за четири грабежа в региона.