Две нови обвинения повдигна прокуратурата на главния архитект на Асеновград Константин Атанасов. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде БНТ.

Арестуваха главния архитект на община Асеновград

Арестуваха главния архитект на община Асеновград

Заради подкуп от 8000 лв.

Едното обвинение е за това, че Атанасов е наредил строителство на сграда в охранителна зона на групов паметник на културата с пълното съзнание, че това е незаконосъобразно. За това решение има и променен устройствен план през 2012 година. За да бъде променен планът, е необходимо съгласуване с Министерството на културата, което не е направено.

Другото обвинение към главния архитект на Асеновград за търговия с влияние по друг случай, като е поискал пари посредством изнудване.

Главният архитект на община Асеновград Константин Атанасов беше привлечен като обвиняем преди седмица за искане на подкуп и изнудване. Според магистратите, през ноември 2016 година той е поискал, а след месец е получил 8 000 лева от управител на клон на Акционерно дружество в Асеновград, за да съгласува идеен инвестиционен проект.

Обвиниха кмета на Асеновград в длъжностно присвояване
Обновена

Обвиниха кмета на Асеновград в длъжностно присвояване

Главният архитект на града е обвинен за искане и получаване на подкуп от 8000 лв.

От началото на акцията на ДАНС са задържани над 15 души. От тях 7 вече са с обвинения. Прокуратурата ще поиска отстраняването от длъжност на кмета Емил Караиванов и на главния архитект Константин Атанасов, пише "Марица".

Към момента кметът на Асеновград Караиванов е с мярка за неотклонение "Парична гаранция" от 5 000 лева и забрана да напуска страната.

ДАНС влезе в община Асеновград

ДАНС влезе в община Асеновград

Проверяват се обществените поръчки

Главният архитект също е с мярка на задържане "Парична гаранция" от 5 000 лева. Тя му бе наложена при първото обвинение.