Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов е обвинен в длъжностно присвояване. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в новата сграда, където ще се премести Софийският районен съд и Софийската районна прокуратура.

Арестуваха кмета на Асеновград

Арестуваха кмета на Асеновград

За разпит са отведени и трима бизнесмени

С обвиненение за искане и получаване на подкуп от 8000 лв. се е сдобил и главният архитект на община Асеновград. Няколко собственици на фирми са обвинени в помагачество на длъжностното присвояване.

Разследват за корупция служители на община Асеновград

Разследват за корупция служители на община Асеновград

Претърсват се адреси в София, Пловдив и Асеновград

"От особено значение е длъжностното присвояване, защото там се касае за една много специфична сметоизвозваща дейност, а именно почистване на шахти в града, за които е симулирана обществена поръчка", разясни Цацаров.

Припомняме, преди седмица беше арестуван главния архитект на община Асеновград. Вчера в ареста попадна и кметът д-р Емил Караиванов.

Арестуваха главния архитект на община Асеновград

Арестуваха главния архитект на община Асеновград

Заради подкуп от 8000 лв.

Междувременно bTV съобщи, че по думите на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов може да получи до 20 години затвор.

Караиванов е обвинен за щети и безстопанственост в особено големи размери - за 80 хил. лева, отпуснати за фиктивно почистване на шахтите в града.

Емил Караиванов не е в ареста, защото наскоро е претърпял трансплантация на орган и здравословното му състояние не позволява да бъде задържан. Той обаче ще бъде отстранен от поста кмет на Асеновград.

Припомняме, Емил Караиванов събра подкрепата на близо 40% от гласовете на последните местни избори, издигнат от коалиция БСП-АБВ-"Екогласност". Вчера от БСП излязоха и с позиция, в която настояват за обективно разследване и посочват, че всеки е невинен до доказване на противното.