Напрежение заради глобени шофьори на един от северните ни плажове - Болата. Въпреки, че е защитена територия в резерват "Калиакра", от години на плажа джипове и коли спирали непосредствено до морето, а често пъти и в самата вода, за да свалят лодките си от колите. И така буквално са превърнали плажа в паркинг, съобщи Нова телевизия.

Властите в Каварна обаче започват да глобяват всеки, паркирал там, между 1000 и 3000 лева. Вчера туристи там се оказали неприятно изненадани, стигнало се и до закани за протест.

"Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от държавата, тъй като има паркирани коли на пясъчната ивици. Нарушава се законът за устройство на черноморското крайбрежие. Летовниците се оплакаха, че няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого", смята кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

"Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството", заяви кметът на Българево Георги Янев.

Според него е необходим диалог с всички компетентните институции.