Горски инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ) - Кюстендил са заловили нарушител за незаконен лов в петък през нощта. Нарушението е установено по време съвместна проверка със служители на РУ на МВР - Кюстендил в землището на село Злогош и село Брест.

Проверяващите са забелязали автомобил, движещ се по черен път, като от него осветявали околните ожънати ниви и ливади, което е характерно за незаконен лов.

При направената проверка е констатирано, че в автомобила до седалката е поставена върху калъф ловна пушка "Мазалат", на която е прикрепено приспособление за увеличаване на образа - оптика, както и използван изкуствен източник на светлина. В магазина на пушката е имало заредени и два патрона.

Направен е опит за укриване на веществено доказателство. Лицето не е представило разрешително за лов на вреден дивеч.

На нарушителя е съставен акт по Закона за лова и опазване на дивеча. Работата по случая продължава.

Ловното оръжие, моторното превозно средство и боеприпасите са задържани. 

Откриха 27 кубика незаконна дървесина и над 20 ловни трофея в Старозагорско

Откриха 27 кубика незаконна дървесина и над 20 ловни трофея в Старозагорско

В двора си мъжът гледал и благородни елени

Също така горски инспектори от Стара Загора задържаха незаконна дървесина и ловни трофеи в село Дълбоким. Нарушенията са констатирани при съвместна проверка с МВР Стара Загора и РИОСВ-Стара Загора.

В къщата на нарушителя са намерени и 9 трофея от благороден елен, 9 трофея от сръндак, трофеи от дива свиня и други трофеи от дивеч.