Горя ресторант "Кошарите" в София. Движението е блокирано, има засилено полицейско присъствие, съобщи читател на news.bg.

Има задръстване на булевардите "Чeрни връх" и "Яворов" в кв. "Лозенец".

На място са изпратени пожарни коли. Ресторантът който сега носи името "Трaянини кoшaри" е бившият "Cръбcки рecтoрaнт Бecт" и известен като "Кoшaритe".

Пожарът е пламнал в подпокривното пространство, изпратени са 9 пожарни коли. Няма информация за пострадали хора.

Припомняме, на 14 септември 2018 година, рано сутринта от Специализираната прокуратура извършиха претърсвания и изземвания в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест". От Спецпрокуратурата разследваха по документи от Окръжна прокуратура - Пловдив за събрани доказателства за престъпления, извършени от организирана престъпна група.

На 24 август Окръжна прокуратура - Пловдив обвини 23 души за производство на цигари без бандерол в четири незаконни фабрики в Дупница, в Горна Оряховица и в Тутракан.

Общото количество на незаконните стоки, установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева. По-късно, на 28 август в ареста останаха 19 души.

Прокуратурата влезе в столични офиси по афера с фабрики за цигари

Прокуратурата влезе в столични офиси по афера с фабрики за цигари

Претърсват и собственици на заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест"