Граничните полицаи от Регионална дирекция „Гранична полиция”-Елхово през изминалото денонощие са предотвратили осем опита на над 220 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че преди това отново бяха предотвратени 12 опита на над 220 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

Към 18.00 часа снощи граничен полицейски наряд от Малко Търново задържал 9 имигранти в землището на село Резово. Те незаконно били преминали турско-българската граница. Четирима от чужденците имали ирански паспорти, а останалите били без документи за самоличност.

40 чужденци пък са били задържани близо до българо-сръбската граница. Те са спипани вчера от граничен наряд на Гранично полицейско управление-Брегово.

30 от чужденците са от Афганистан, 7 – от Пакистан и трима от Непал. 26 души от групата са с регистрационни карти на чужденци, издадени от Държавната агенция за бежанците. Те са изведени от граничната зона. Останалите са откарани в разпределителния център на Дирекция „Миграция“ в Елхово.