Шестима мигранти загинаха при тежка катастрофа близо до град Александруполис, а други 10 души са в тежко състояние с опасност за живота, съобщи БНР.

Мигрантите платили на българските трафиканти по 2 хиляди евро, за да бъдат закарани до Солун, сочат показанията им пред полицията.

Двамата трафиканти, причинили катастрофата, са в прокуратурата в град Александруполис. По информация на местните медии и двамата са български граждани.

Те са извършвали трансфер на 16 нелегални мигранти, влезли през сухопътната граница от Турция. В близост до град Александруполис попадат на полицейска блокада. Не спират за проверка и с висока скорост колата пада във воден канал.

Шестима от мигрантите загиват на мястото на катастрофата, другите 10 са в тежко състояние в болницата. Лекуващите лекари се опитват да спасят живота на двама, но засега не дават надежда.

Двамата трафиканти, които не са пострадали, изоставят колата и направили опит да се скрият от полицията, но в последствие са арестувани.

Гръцката полиция съвместно със специални части на европейската агенция по охрана на границите са засилили контрола на всички възможни точки за нелегално влизане в Гърция.