Хакерска атака е имало тази сутрин срещу системата за електронно записване за имунизация his.bg. Това съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, цитиран от "24 часа".

По думите на министъра, който в момента е в отпуск заради предизборната кампания, Информационно обслужване е удържало и няма пробив.

"Всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни. Но какво се случва, каква е идеята? Какво ще постигнат хората, които се записват за ваксина и не идват в този ден и час, и са едни и същи вече лица? Каква е тази цел? Това ли е хуманност, това ли е нашето разбиране за решаване на проблема. Ето с такива хора се борим, но аз вярвам, че разумът ще надделее", подчерта проф. Ангелов.

Системата за записване за ваксини - за улеснение на планирането

Системата за записване за ваксини - за улеснение на планирането

Лекарят на място може да препоръча промяна на вида ваксина, обясни Жени Начева

Според него ваксинационният процес върви изключително добре и интересът е голям. В рамките на част и половина след отварянето на системата в за електронно записване в четвъртък имало 10 000 заявки.

"В момента те минават 30 000, като само от Великотърновска област към сутринта записаните бяха 400", отчете проф. Костадин Ангелов.

Пуснаха системата за ваксинация, записването от 11-и март

Пуснаха системата за ваксинация, записването от 11-и март

След записване на час за първа доза пациентът ще получи автоматично дата за втората