Хасковски антимафиоти откриха нелегална оранжерия за отглеждане на марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При претърсване на частен дом в хасковското село Узунджово, собственост на 42-годишен мъж, полицаите установили, че таванското помещение на къщата му е пригодено за отглеждане на марихуана.

Оранжерията била оборудвана с климатична и овлажнителна система, изолация, датчици за влажност и отоплителни лампи за слънчево осветяване. Криминалистите открили съдове и тор за подхранване на растенията и около 20 грама зелена листна маса. При направения полеви наркотест реагирала на марихуана.

В една от стаите на къщата са открити и иззети и 440 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол.

Собственикът на оранжерията заявил пред разследващите, че е "нает" за отглеждането на растенията през март от двама пловдивчани на възраст 34 г. и 45 г., които го снабдявали със саксиите с разсад.

Преди време те дошли и обрали съцветията на наркотичните растения, в които се съдържало по-голямо съдържание на веществото тетрахидрокарабинол, а му оставили около 3 кг листна маса, която той изхвърлил в горска местност, открита по-късно от антимафиотите.

За да прикрие отглеждането на дрогата, собственикът наел специалист, който извършил манипулации на електромера му, което е установено от служител от енергото.
Със съдействието на пловдивските полицаи са задържани пловдивчаните.

При извършени претърсвания в домовете им са открити  близо 170 грама марихуана, електронна везна, 4 банкноти по 100 евро, 2 банкноти по 200 евро, една по 50 долара и 20 по 50 евро, за които има съмнение, че са фалшиви.

Тримата мъже са задържани с полицейска мярка. По случая е образуваното досъдебно производство.