Криминалисти на СДВР разкриха автора на убийство, извършено по особено жесток начин. Разследването е проведено под ръководството на прокурор Роман Василев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 6 март в жилище в кв. "Гео Милев" полицаи от Първо РУ МВР откриха мъртвото тяло на 41-годишен мъж. По-късно беше констатирано, че мъжът е починал от нанесени множество прободни рани и кръвозагуба.

По думите на съседи, през нощта на 5 срещу 6 март в дома на убития е имало шумен скандал.

В хода на разследването криминалистите научили подробности за живота на жертвата, в резултат на които извели една от версиите, че престъплението е извършено на хомосексуална основа.

След направена проверка на разпечатката на мобилния телефон на убития полицаите попаднали на следите на 30-годишния Г.А.

Около 05.00 часа на 5 март той бил приет в "Пирогов" с две порезни рани, но обяснението му тогава било, че е станал жертва на опит за грабеж.

Установено е, че показанията му са неверни и вчера той е задържан в жилището му в кв. "Иван Вазов", след което е направил пълни самопризнания.

Задържаният разказал, че от известно време двамата си пишели в сайт за запознанства, след което приел поканата за гостуване в квартирата на жертвата.

По думите му между двамата възникнал скандал и Г.А. нанесъл смъртоносните удари с два ножа - единият носел със себе си, а другият - грабнал от дома на домакина.

След това решил да прикрие следите си като инсценирал кражба - взел ножа от жилището, часовници и мобилен телефон, които изхвърлил навън докато напускал дома.

На задържания е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди на пресконференция по-късно днес, че основният мотив за убийството се гради на базата на сексуалната ориентация на двамата мъже. Те са се запознали буквално часове преди инцидента в интернет.

Той уточни, че убитият е бил по-агресивен от двамата и най-вероятно това е предизвикало реакцията на другия, с който той е имал сексуални отношения.

И двамата мъже не са криминало проявени.