Криминалисти проведоха спецоперация в столицата за противодействие на улични грабежи, наркоразпространение и кражби от автомобили.
Проверени са 755 обекта, разкрити са 11 престъпления.
Задържани са 58 лица, от които 7 са били обявени за общодържавно издирване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поредната специализирана полицейска операция на територията на столицата бе проведена през изминалата нощ. Масираните проверки бяха насочени срещу извършители на улични грабежи, кражби на вещи и части от автомобили и разпространение на наркотици.

От 19 до 24 часа 272-ма служители на реда са проверили 755 обекта, сред които: 141 места, известни като сборища на криминално проявени, 259 междублокови пространства, 96 търговски обекти, 228 спирки на градския транспорт.

В районните полицейски управления са отведени 101 души за извършване на проверки, като са установени 86 лица от криминалния контингент и 18 жители на други населени места без адресна регистрация в София.
Задържани са седмина, обявени за общодържавно издирване. Образувани са 11 преписки за разкрити престъпления: 2 грабежа, 4 кражби, 3 за разпространение на наркотици и 2 за хулиганство.

Въоръжен грабител е заловен по сигнал минути след извършване на престъплението. Около 22.30 часа, в района на пл."Македония" автопатрул на СОД бил спрян от гражданин, който съобщил, че въоръжен с пистолет мъж заплашил приятелката му и отнел чантата й.
Полицейски екипи блокирали района и задържали 32-годишен мъж, който е отведен в Четвърто РУМВР и срещу него е образувано досъдебно производство по чл.198 от НК.

По време на полицейската операция друг уличен грабител е задържан от екип на Второ РУМВР. Към 19 часа 50-годишна столичанка сигнализирала, че в жк."Свобода" непознат се опитал да ограби дамската й чанта.

В района на местопроизшествието са задържани двама непълнолетни, отговарящи на даденото от жената описание, които се проверяват за съпричастност към престъплението.