На Неделния пазар в Димитровград са установени четирима търговци, с натрупани данъчни и осигурителни задължения към бюджета, възлизащи на близо 50 000 лева. Това съобщават от пресцентъра на МВР, предоставяйки информация за съвместните проверки с данъчните в района на Димитровград.

Публичните изпълнители от дирекция "Събиране" са предприели действия за събиране на задълженията.

През последните два месеца в района на Неделния пазар в Димитровград са проверени 323 търговци с общо 349 обекта. 18 са санкционираните за продажби без регистриран касов апарат, неиздаване на касови бележи и разлики между касовата наличност и отчетените приходи от продажби.

Данъчните са поискали да бъдат издирени 8 търговци от пазара заради неявяването им и липсата на съдействие. Те са получили предупреждения от приходната агенция.

Иззети са около 6500 фалшиви артикула от пазара в Димитровград

Иззети са около 6500 фалшиви артикула от пазара в Димитровград

Съставени са 12 акта за различни нарушения

От пресцентъра на МВР припомнят, че съвместните проверки се координират от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП. Те целят да се проследи движението на т. нар. турско и китайско карго, както и дали се спазва данъчното и осигурителното законодателство на най-голямото подобно тържище в района.

Акцията в Димитровград не е изключение.

Борят турското и китайското карго на пазара в Димитровград
Обновена

Борят турското и китайското карго на пазара в Димитровград

МВР и НАП започнаха мониторинг

Аналогична операция миналата седмица е проведена на борсата за плодове и зеленчуци в столичния кв. "Слатина". В зимните курорти пък вече месец се извършват, инвентаризации и проверки по отчитане на приходите от продажби.

До момента са приключили 1200 проверки. Те показват, че в Пампорово се правят най-много нарушения на данъчните изисквания. Най-малко са в Банско.