Два случая на шофиране в насрещното движение по автомагистрала "Тракия" за по-малко от 15 часа са установили пътните полицаи. Нарушителите са установени. И двамата шофьори са от община Сливен, съобщи БНТ.

До края на седмицата ще им бъдат отнети книжките и ще трябва да заплатят глоба.

Три месеца без книжка и 1 000 лева глоба получават двамата шофьори карали в насрещното движение на автомагистрала "Тракия".

Единият от нарушителите е от сливенското село Селиминово, на 20 години. Има книжка от 2018. Той бил засечен в аварийната лента на насрещното движение на автомагистралата в района на Нова Загора. Пред полицията казал, че колата се повредила и за да се прибере по-бързо, използвал аварийната лента на насрещното.

Според гл. инспектор Илиан Николов, началник на КАТ - Сливен, деянието е извършено умишлено.

Според справка от полицията момчето има 4 акта и 1 фиш за липса на документи, техническа неизправност, както и за непоставен предпазен колан.

Вторият случай на шофиране в насрещното е установен в Старозагорския участък на автомагистралата. Водачът на автомобила не е негов собственик.

Пред полицаите той посочил, че му се е наложило да занесе гориво на негов приятел на магистралата и за по-пряко е решил да влезе в насрещното движение, за да не обикаля до следващия пътен възел, пояснява гл. инспектор Илиян Николов.

Сливенските полицаи са установили подобно шофиране в насрещното движение по магистрала "Тракия" и през април.