Задържаха трима мъже за притежание на голямо количество наркотици в София и Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Това се случило при извършена от ГДБОП специализирана полицейска операция, проведена на 5-ти януари в двата града.

Полицаи се опитали да спрат за проверка лек автомобил на ул. "Магистрална" в старопрестолния град. Шофьорът не се подчинил, опитал се да избяга от униформените, но се блъснал в патрулката.

В купето на леката кола служителите на МВР се натъкнали на около 500 г наркотично вещество. След извършен полеви наркотест, то дало характерната реакция на амфетамин. Оказало се, че дрогата е закупена по-рано същия ден от столичанин, който бързо бил установен.

Впоследствие били извършени обиски, както на апартамента на шофьора във Велико Търново, така и в обитавания от 38-годишния столичанин дом в района на кв. "Дървеница". От жилището на 39-годишния жител на великотърновското село било иззето бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин, с тегло около 100г, електрона везна, мобилни телефони и сумата от 2000 лв.

При претърсването на софийския имот полицаите намерили 143 плика, подготвени за улично разпространение, съдържащи 190 г бяло кристалообразно и прахообразно вещество, дало индикация на амфетамин при теста, 5 г бяло прахообразно вещество - кокаин, и 4 г марихуна, мобилни телефони, електрона везна и 1000 лв.

Тримата мъже били арестувани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Софиянецът и шофьорът са привлечени като обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа по реда на НПК.

Предстои внасяне на искане до Окръжен съд гр. Велико Търново за налагане на мерки за неотклонение "задържане под стража".

Двама души са задържани при спецакция на ГДБОП във Велико Търново

Двама души са задържани при спецакция на ГДБОП във Велико Търново

Част от улиците са затворени от екипи на полицията