Служители на СДВР задържаха криминално проявен, нанесъл жесток побой на 20-годишен столичанин. Съобщение за инцидента е получено в полицията към 16.00 часа на 3 юли, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Неизвестен гражданин съобщил, че на бул. „Цар Борис III" лежи млад мъж в безпомощно състояние. Пристигналият на място екип установил самоличността му и веднага го транспортирал до "Пирогов".

Състоянието му било критично - младежът бил в кома със счупени череп, долна и горна челюст. Медицински екип продължава да се бори за живота му.

На място бил извършен оглед, изяснили се и част от обстоятелствата около инцидента - пострадалият и негов приятел били нападнати от непознат. Той ги повалил на земята, после жестоко започнал да рита беззащитната си жертва, след което побягнал.

В хода на предприетите бързи заградителни действия , близо до жилищна кооперация полицаите забелязали 25-годишен мъж с инициали Цв.Ц., криминално проявен и го задържали.

По случая е образувано досъдебно производство, а след докладване на материалите в прокуратурата, срокът на задържането му е удължен на 72 часа.