Над 51 тона горива без документи бяха задържани при три различни случая, съобщиха от Агенция "Митници".

Общо 35 495 литра дизел били иззети при проверка на стопански двор край София на 8 ноември. Митническите служители установили, че в двора са паркирани три цистерни, които били собственост на две търговски дружества. Едното от тях притежавало и обекти за търговия на дребно.

В цистерните били открити 1 954 л., 3 751 л. и 29 790 л. дизел, за който обаче не били представени документи. Взети са проби за лабораторен анализ.

При друг случай били установени 6 366 л. дизелово гориво и бензин без документи за платен акциз. Количеството било иззето при проверка на два микробуса и три бензиностанции.

На 2 ноември край село Драгичево митнически служители спрели два микробуса с българска регистрация. В багажните им отделения били открити по два еднотонни ПВЦ съда, пълни с по около 700 литра дизелово гориво. Съдовете разполагали с монтирана помпа с пистолет. Въпреки че шофьорите представили документи за откритото гориво, впоследствие се оказало, че те не съответстват с него.

Последвала проверка и на обектите, от които по документи е закупено горивото, както и на трети обект, стопанисван от същото дружество. В трите обекта били открити общо 4 906 л. бензин без документи.

Горивата са задържани. Работата по случая продължава.

КЗК проверява пазара на бензина и дизеловото гориво

КЗК проверява пазара на бензина и дизеловото гориво

Призовават за съдействие от хората