Голяма пратка контрабандни маркови парфюми на стойност по пазарни цени над 3 млн. лв. заловиха митническите инспектори на митнически пункт Лесово.

Задържани са 20 търговски палета с общо 50 987 броя парфюми от 78 различни световно известни търговски марки, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните парфюми са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция ТИР с българска регистрация, който е пътувал в посока от Турция за Румъния.

Според представените на нашия митнически пункт документи, камионът е трябвало да превозва 22 палета с пластмасови изделия- PVC-чаши и фолио за еднократна употреба.

При извършената щателна митническа проверка е установено, че само 2 от палетите на входа на товарното помещение на камиона съдържат декларираните пластмасови изделия.
Останалите 20 палета са се оказали пълни с недекларирани маркови парфюми в различни милилитражи, укрити по т.нар. контрабанден метод „тапа".

Парфюмите носят марките CHANEL, GIORGIO ARMANI, BURBERY, D&G, BOSS и други. Предстои да се изясни дали в случая се касае и за нарушени права по търговска марка.

По случая е съставен акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на камиона- 49-годишен български гражданин от гр. Сливен. Сезирани са компетентните органи от полицията и прокуратурата.