Откриха контрабандна валута за над 850 000 лева на ГКПП "Дунав мост" при Видин, съобщават от Агенция "Митници".

Парите са били иззети при проверки на три товарни автомобила.

На 12 септември е отклонен за митническа проверка камион с чужда регистрация, влизащ в страната от Румъния. Водачът - турски гражданин, е заявил, че няма нищо за деклариране, но под леглото в шофьорската кабина са открити два черни найлонови плика с 290 000 щатски долара и 35 000 евро в различни купюри.

Ден по-късно - на 13 септември, митническите служители откриват недекларирани 20 000 британски паунда при проверка на друг влизащ в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Валутата е била укрита във фабрична кухина в арматурното табло на превозното средство.

На 14 септември е проверена и влизаща от Румъния товарна композиция, която доставяла стока за България. В кабината на товарния автомобил, под леглото на водача, митническите служители намират черен плик с банкноти в купюри от 100 американски долара. Общата сума на откритите парични средства е 150 000 долара.

Срещу водачите на трите товарни автомобила са съставени актове за установените нарушения на Валутния закон и са им наложени глоби.