Задържани са предполагаемите извършители на убийството на 85-годишната Надежда Куцкова в новогодишната нощ.

Припомняме, Надежда е свекърва на съдия Нели Куцкова. Жената е била убита при опит за грабеж в апартамента й в столичния квартал "Овча купел".

Малко след 22 часа на 31 декември нападателите са разбили вратата на жилището. Вътре е била само възрастната жена. Мъжете я нападнали и ударили няколко пъти, след което взели част от вещите в жилището и избягали. Вследствие на побоя жената е починала.

Това стана ясно на брифинг в Софийски градски съд, където кратко резюме за случилото се представиха градският прокурор Христо Динев, наблюдаващият прокурор по делото Илиян Рангелов и шефът на СДВР Ивайло Спиридонов.

Подробности по случая ще станат ясни утре, когато СГС ще разгледа мярката за неотклонение на обвиняемите - Станислав Маланов и Велик Корчев - 26-годишни, криминално проявени.

Прокуратурата и столичната полиция се похвалиха, че благодарение на активните оперативни действия още в нощта на престъплението и в следващите няколко дни са събрани достатъчно данни за двете лица, който на малко по-късен етап са били потвърдени, а от онзи ден Маланов и Корчев са задържани.

Двамата ще бъдат обвинени за грабеж, придружен с убийство, за което законът предвижда между 15 и 20 години затвор, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Според Спиридонов правилната оценка на събраните веществени доказателства и на обстановката в района са дали възможност да се стигне до конкретен кръг лица, от който са установени двамата извършители.

Маланов и Корчев са познати на полицията с кражби, грабежи и наркотици, а единият от тях е осъждан за кражба.