За екшън с бившия финансов министър Владислав Горанов на ГКПП "Калотина" съобщава БНТ.

Той е влязъл в граничния пункт в посока Сърбия около 18.30 часа снощи с автомобил BMW X7.

При проверката обаче се оказало, че шофираната от Горанов кола е обявена за издирване.

Вписването в масивите било извършено от Русия. Граничните служители уведомили Горанов, че има проблем с автомобила и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той обаче направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната.

НАП вдигна мерника на Владислав Горанов

НАП вдигна мерника на Владислав Горанов

Проверяват за разлика в приходите и разходите на бившия финансов министър

Няколко часа по-късно с друга кола и в компанията на собственик на голяма фирма за автобусни превози Горанов отново се върнал, преминал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия. Съгласно документите издирваният автомобил BMW X7 е лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

В момента полицията издирва автомобила. Извършва се проверка и за неподчинение на полицейско разпореждане.

От МВР не потвърждават, но и не отричат участието на Владислав Горанов в случая. Проверяват се и действията на граничните полицаи, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му преминаване през граничния пункт.

Впоследствие Горанов обясни пред bTV, че въпросният автомобил е закупен чисто нов от "Мото Пфое" през март 2020 г. и е регистриран от тях в КАТ.

Той подчерта, че не той е регистрирал колата и тя не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата. По негови думи това е първо излизане на автомобила от страната.

"Граничният полицай регистрира автомобила и каза, че той се издирва, без да може да ми даде допълнителна информация от кого и защо. Разпореди ми да се върна навътре в страната. Аз се върнах до Драгоман, където оставих този автомобил и с друг - с мой приятел, продължих към Сърбия", обясни Горанов.

Бившият финансов министър увери, че оказва пълно съдействие на властите.

Според него няма злонамерено действие от страна на когото и да е. Автомобилът се намира в България и ще бъде предаден в МВР, увери Горанов.