Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 55-годишен мъж за принуда и побой на жена при условията на продължавано престъпление.

На неустановена дата в жилище в столичния кв. "Симеоново", обвиняемият П.П. принудил К.Г. да не напуска дома му, като за целта я заплашил. Мъжът се заканил, че ако види жената да си събира багажа, ще я пребие и няма да я остави да си тръгне.

Отново на неустановена дата в жилището П.П. удрял с ръце по главата и тялото жената, вследствие на което й причинил лека телесна повреда. На 7 август 2023 г. обвиняемият отново удрял К.Г. по краката, главата и тялото и й нанесъл още една телесна повреда. Деянията са извършени в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 131, ал. 1, т.5а, вр. чл.130, ал.1, вр с чл. 26, ал.1 от НК и по чл. 143, ал.3, вр. с ал.1 от НК.

Предвид възможността да извърши друго престъпление, П.П. е задържан за срок до 72 часа, като предстои да бъде поискан неговият постоянен арест.

За други два случая на домашно насилие съобщи Районна прокуратура - Търговище.

Единият обвиняем е 42-годишен мъж, който бил задържан, след като на 18 август пребил жената, с която съжителствал до месец юли. Двамата имали деца и живеели на семейни начала няколко години в търговищко село. През това време жената била жертва на физически и психически тормоз и взела решение да напусне общия им дом. Ч.Х. не бил съгласен с това и при опит на жената да вземе свои вещи, той й нанесъл множество удари по цялото тяло. Мъжът бил многократно осъждан за различни престъпления от общ характер.

Вторият обвиняем живеел със своята майка и двете си малолетни деца в село в община Омуртаг. Той системно упражнявал насилие над своите близки, като дори търпял наказание "лишаване от свобода" за нанесена телесна повреда спрямо свои близки.

На 17 август обвиняемият употребил алкохол и при възникнал спор с възрастната му майка, нанесъл удар с юмрук в главата на малолетния му син. За случая е образувано досъдебно производство, а Б.И. бил задържан и привлечен към наказателна отговорност.

Двамата мъже остават в ареста, след като Районният съд уважи като основателни исканията за задържане на прокуратурата. Решенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд- Търговище.

Арестуваха млад мъж за заплахи и побой над приятелката му в Девня

Арестуваха млад мъж за заплахи и побой над приятелката му в Девня

Той станал агресивен, след като жената пожелала да се разделят