Причината за вчерашния инцидент в оръжейния завод "Арсенал" Казанлък още не е ясна. Работи се по различни версии като човешка грешка и техническа неизправност. Това заяви на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Дичо Атанасов.

По думите му повече детайли не могат да бъдат дадени към момента, тъй като тече разследване. Той допълни, че продължават да се разпитват свидетели.

Прокурор Атанасов посочи, че през вчерашния ден при разчистването на отломките са открити телата на двете жени, които бяха обявени за изчезнали. Така бе потвърдено, че жертвите при инцидента са три.

Той заяви, че следователите са иззели проби от мястото на инцидента. Огледите ще продължат и днес. Назначени са съдебно медицински експертизи. Трябва да се изясни какъв е бил производствения процес в цех 150, завод 4, допълни Атанасов.

Той посочи, че разследването е възложено на НСлС и допълни, че е направено предложение делото да бъде взето под специален надзор.

По думите му жертвите са един мъж и две жени с дългогодишен стаж в предприятието. Прокурор Дичо Атанасов поясни, че състоянието на пострадалата жена, която бе транспортирана в болница е стабилно.

Има опасност от нов взрив в "Арсенал" Казанлък

Има опасност от нов взрив в "Арсенал" Казанлък

Специализиран отряд за борба с тероризма ще обезопаси периметъра