Искам малка присъдичка. Това заяви пред състав на Разградския окръжен съд 39-годишен рецидивист, обвинен за грабеж и блудство с дете.

Мъжът има зад гърба си 11 присъди за кражби, средна телесна повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Магистратите уважиха искането на Окръжната прокуратура в Разград и оставиха в ареста мъжа, съобщават от държавното обвинение.

39-годишният Милко Ив. от великопреславското село Кочово е привлечен като обвиняем за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив и за блудство с 14-годишно момиче.

Около 21.00 часа на 25 октомври мъжът застигнал момичето по пътя към разградския кв. "Орел". Използвайки сила и заплашвайки момичето с нож, рецидивистът го завлякъл в храстите и блудствал с него. След това поискал момичето да му даде парите и златните си накити. Когато детето обяснило, че няма пари и злато в себе си, мъжът със сила и заплаха й отнел мобилния телефон със СИМ-картата. След това я придружил до дома й, откъдето тя обещала да му даде пари, за да си купи наркотици и златни накити на семейството си.

Момичето разказало на майка си за случилото се и тя извикала полиция. По описанието на жертвата на следващия ден Милко Ив. бил задържан. В квартирата му полицаите открили метално острие, с което той е заплашил момичето. Телефонът на жертвата бил открит в колата му. Мъжът бил повредил СИМ-картата.