Адвокатите на двете момчета, обвинени за убийството на студента Стоян Балтов, не приеха материалите по предстоящото дело.

Те изтъкнаха мотива, че трябва и останалите четирима участници в побоя да бъдат призовани като обвиняеми, съобщи БНР.

Припомняме, Стоян Балтов почина през декември миналата година след побой пред дискотека "Амнезия" в „Студентски град" в София.

Бащата на едното момче Красимир Георгиев, който е защитник на сина си Вили Георгиев, предположи, че останалите четирима не са привлечени като обвиняеми, тъй като някой ги покровителства.

По неговите думи „някой стои зад тези момчета, за да не бъдат привлечени, защото има не малко данни, че те са участвали в боя, даже смея да твърдя, че повече от тези, които има за сина ми".

Красимир Георгиев посочи още, че основният подстрекател на побоя въобще не е сред обвиняемите, което в доста голям степен оправдава неговите съмнения.

Според Георгиев следствието е установило кой е започнал този бой, а в същото време не се търси отговорност на тези хора. Красимир Георгиев твърди, че знае, но „няма право да казва" тези неща.

Адвокат Емил Велинов, защитник на Вили Георгиев, уточни, че следствието вече е изяснило, че в побоя са участвали общо шест човека. Според него, не е редно само двама от тях да поемат вината на останалите.

По думите на адвоката от шестимата са привлечени само двама, другите въобще не са разследвани.

„Ние искаме да бъдат разследвани всичките и да си понесе всеки отговорността, ако има такава", категоричен е адвокатът на Георгиев.

Побоят, при който загина студентът Стоян Балтов, стана края на миналата година пред дискотека „Амнезия" в „Студентски град" в столицата. Последваха масови студентски протести с искане извършителите на деянието да бъдат наказани.

Обвинение за предумишлено убийство бяха предявени само на двама от участниците в мелето, въпреки че удари са нанасяни и от останалите четирима и отговорността за смъртта на Балтов носят всички шест души.

Поради тази причина бащата на едно от обвинените момчета е предявил жалба във Върховната касационна прокуратура, но до момента тя е без отговор.