Пловдивската окръжна прокуратура ще внесе в съда до края на деня искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение на заподозрените в убийството на доцента от Техническия университет.

Това съобщи окръжният прокурор Андрей Атанасов, цитиран от Пловдив24.

Припомняме, че през уикенда бяха задържани за 72 часа, като заподозрени за убийството, Емил Иванов на 25 години от Пловдив и 20- годишната Светла Рангелова от село Първенец.

В сряда сутринта в село Извор в двора на къщата си бе намерен мъртъв с множество порезни и прободни рани по шията и главата Мирослав Маринчев.
За работа по случая бе сформирана група от опитни криминалисти, която под ръководството на Окръжната прокуратура, в четвъртък вечерта арестува заподозрените младеж и девойка.

Двамата обвиняеми вече са разпитани пред съдия. До момента са събрани достатъчно доказателства, които ги уличават в извършване на убийството, а освен това налице са и техните самопризнания, казаха от полицията.

Според предварителна информация младежът и безработното момичето са се познавали отпреди.
Светлана била позната и на университетския преподавател.

По първоначални данни убийството е извършено с метална тръба и нож по користни подбуди, като момичето е вероятният подбудител и помагач на младежа, който е физическият извършител.

Предстои провеждането на следствен експеримент и изготвянето на няколко експертизи.
Все още се издирват средствата, с които е било извършено убийството.