Иван не може да е убил Никол. Той не може да използва нож и вилица, не бил и агресивен. Това твърди майката на 15-годишното момче, обвинено за убийството на 11-годишната Никол в Бургас, предаде bTV.

Според съученици на младежа, той е бил на индивидуално обучение, тъй като е със специални образователни потребности. 

След искане на Окръжната прокуратура в Бургас Иван беше задържан за срок до 72 ч. Обвинението поиска момчето да бъде задържано за постоянно.

Делото се гледа при закрити врата. Никой от близките на обвиняемия не присъства. 

Момчето, убило 11-годишната Никол, остава в ареста

Момчето, убило 11-годишната Никол, остава в ареста

Не искал да убие момичето, а да я "бодне" леко в шията

Според адвоката на Иван по делото трябва да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, защото имало сериозно разминаване между интелектуалното и възрастовото развитие на ученика. Според адвоката развитието на Иван било като на 10-годишен.

Оказва се, че след като убил Никол, Иван започнал да играе на "криеница" и "гоненица" с приятелите си. Той не разбрал, че е убил 11-годишното момиче в асансьора. Научил за трагичния край на спора по-късно, по телевизията.

Припомняме, на 20 август, неделя, 11-годишната Никол беше открита мъртва в асансьор в жилищен блок в бургаския квартал "Меден Рудник". Момичето е било умъртвено посредством удар с нож в областта на шията, като хладното оръжие е засегнало артерия.