Главният прокурор е бил без семейството си в автомобила, до който в понеделник избухна взрив. Това потвърди Иван Гешев в интервю за БНТ и уточнява, че в колата е бил със служители от НСО.

Гешев отдава разминаванията в говоренето по темата на интерпретации на негови съобщения, с които неформално е отговорил на журналисти.

Кортежът с главния прокурор не е спрял след взрива, а е продължил движението си към столицата, съобава още БНТ, цитирайки интервюто си с Иван Гешев.

Пред БНТ Гешев, който в момента се намира в Ню Йорк по служебни дела, съобщава още, че кортежът не е спрял след взрива, а е продължил движението си към столицата. Той потвърди и, че маршрутът, по който се е прибирал в София, е често използван.

Иван Гешев не коментира твърденията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев за силата на взрива като подчерта, че само експертизите могат да дадат точен отговор на въпроса.

Иван Гешев не коментира твърденията на служебния вътрешен министър за силата на взрива като подчерта, че само експертизите могат да дадат точен отговор на въпроса.

Обърна внимание обаче, че предварителните заключения за сила с 3 килограма тротилов еквивалент са направени от служители на Отряда за борба с тероризма, който е към МВР.

Ботьо Ботев: Взривът при атентата срещу Гешев не е бил с 3 кг тротил, дори няма и кратер

Ботьо Ботев: Взривът при атентата срещу Гешев не е бил с 3 кг тротил, дори няма и кратер

Целта на опита за атентат - сплашване

Аз не чух министърът на вътрешните работи да се извини за това, че каза, че има заподозрян за този атентат и за този взрив.

В петък в парламента служебният вътрешен министър заяви, че е пострадал само леко фарът на бронирания автомобил, както и че взривът няма силата да наруши защитата на колата, в която се е возил главният прокурор.

Теза, която се разминава с твърденията на следствието. Коментира още, че не е ясно защо израелският експерт, посетил мястото, е пристигнал малко преди взира и кой го е пуснал на огледа, посочи БНТ.

Сарафов се извини, че е бил подведен и не е разбрал думите на Гешев

Сарафов се извини, че е бил подведен и не е разбрал думите на Гешев

В официална позиция той отхвърля манипулациите по темата