ТИР, натоварен със захар, се запали на главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Шофьорът успя да излезе. Пътният инцидент е станал малко преди 6.00 ч. тази сутрин на изхода на Кресна, на входа на едноименното дефиле, съобщи БГНЕС.

На прав участък ТИР-ът се отбива рязко наляво, минава през насрещната лента, къса мантинелата и се преобръща по 10-метровия скат. Водачът е успял да излезе през предното стъкло.

Екип на пожарната от Сандански е помагал в гасенето на камиона, но не е успял да предотврати огъня и машината, заедно с част от товара, е напълно унищожена.

Междувременно от АПИ съобщиха, че временно е ограничено движението по път I-1 Мездра - Лютидол при Ребърково, поради изтегляне на тежкотоварен автомобил и разлив на масло. Движението по път I-1 Мездра - Лютидол при Ребърково, се извършва в една лента, поради ПТП.  Трафикът от София, в посока Мездра се пренасочва през село Ребърково.

Заради аварирал камион и движението по път I-5 Полски Тръмбеш - Велико Търново, на три километра след Полски Тръмбеш, в посока Русе е в една лента.

Движението по път I-3 Плевен-Бяла, в района на Масларево, е в една лента, поради катастрофирал ТИР.