До месец изготвят съдебно-психиатричната и психологична експертиза на убиеца Северин Красимиров, предаде БНТ по информация на окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев.

Припомняме, 21-годишният Красимиров, обвинен за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова, беше настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч. Решението беше взето от съда в края на ноември 2018 г.

По думи на Георгиев все още се изчаква заключението от психиатричната и психологична експертиза. Едва след това ще се прецени с какви действия да се продължи към финала на разследването, посочи той.

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Остава в болницата към затвора в Ловеч за 30 дни за пълна експертиза

Окръжният прокурор увери, че вещите лица продължават да работят по заключението, за да бъдат готови до края на месеца.

Той посочи още, че разследването е към своя край и досъдебното производство ще приключи в рамките на няколко месеца.

Припомняме, на 7 октомври стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава.

На 9 октомври бе задържан заподозрян мъж, който води скитнически живот в Русе. Часове след като беше разпитан, той беше освободен.

Адвокатът на Северин не е обжалвал постоянния му арест

Адвокатът на Северин не е обжалвал постоянния му арест

Законовият срок за обжалване изтече в сряда

Северин Красимиров беше задържан от германските власти на 10 октомври - осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Пред германските власти обвиняемият признал за убийството на Маринова, но отказал да говори за каквото и да било сексуално посегателство върху нея.

Извършителят е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинения - за изнасилване и убийство.

Северин няма да получи лукс килия, отсече Цачева

Северин няма да получи лукс килия, отсече Цачева

По думите ѝ той ще разполага със стандартните условия в затвора

На 17 октомври 21-годишният Красимиров пристигна на летище "София" с полет от Хамбург. Той беше придружаван от полицаи от България и Германия.

Ден по-късно официално му бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване и убийство.

На 19 октомври преди началото на заседанието за разглеждане на мярката му за постоянно задържане под стража, той заяви пред медиите, че е виновен и ще приеме всяка присъда, която му бъде поставена.

Северин: Виновен съм, ще излежа

Северин: Виновен съм, ще излежа

Съжалява за стореното