Започва аварийното проектиране и изграждане на пешеходен надлез при разклона за с. Атия на път II-99 Бургас - Созопол. Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов днес бе в Бургаска област по повод инцидента на пешеходна пътека на второкласния път.

В максимално кратък срок да бъде проектиран и изграден пешеходен надлез, който ще бъде с асансьор и всичко необходимо за безопасното преминаване на гражданите. Успоредно с това ще се направи пътен одит и ще се прецени необходимостта от изграждането на кръгово кръстовище. Мерките, които се предприемат са съвместни на АПИ и община Созопол.

В близките дни започва полагането на шумяща маркировка преди кръстовището за Атия. Целта е шофьорите допълнително да бъдат предупредени да намалят скоростта на движение и да карат по-внимателно.

Протест затвори пътя Бургас-Созопол

Протест затвори пътя Бургас-Созопол

Хората от Атия протестират заради убитото на пътя 16-годишно момче

Припомняме, вчера 16-годишно момче почина на място, след като беше блъснато от автомобил на пешеходна пътека в Созопол.

Момчето е от село Атия и отивало на училище. То пресичало пешеходната пътека от селото в посока автобусната спирка за Бургас, когато е блъснат от джип, управляван от 59-годишен мъж, пътуващ от Черноморец към Бургас.

Вследствие на удара младежът загинал на място. При извършения първоначален оглед следи от спирачен път не са открити.

16-годишно момче загина на пешеходна пътека край Созопол

16-годишно момче загина на пешеходна пътека край Созопол

Момчето е блъснато от джип