16-годишно момче е починало, след като е било блъснато от автомобил на пешеходна пътека в Созопол.

Около 6.50 часа днес в Районното управление в Созопол е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал в района на пешеходната пътека на кръстовището за село Атия и Военоморска база - Бургас, по пътя Созопол - Бургас.

Момчето е от село Атия. То пресичало пешеходната пътека от селото в посока автобусната спирка за Бургас, когато е блъснат от джип, управляван от 59-годишен мъж, пътуващ от Черноморец към Бургас.

Вследствие на удара младежът загинал на място.
При извършения първоначален оглед следи от спирачен път не са открити. По случая е образувано досъдебно производство.

МВР със спешни мерки заради катастрофите в Ловешко
Обновена

МВР със спешни мерки заради катастрофите в Ловешко

Днес е Световният ден за възпоменание на жертвите по пътищата

Припомняме, на извънредна среща на МС вчера във връзка с тежките катастрофи край Ловеч, бяха начертани мерки срещу войната по пътищата. Мерките предвиждат във всеки автобус да има видеорегистратори, задължителни предпазни колани и задължителен евростандарт. 

На 17 и 18 ноември, петък и събота, по пътя София - Варна, в района на село Микре, възникнаха две тежки пътнотранспортни произшествия. При катастрофата в петък загинаха 9 души, а 20 бяха ранени. При инцидента от събота загина едно дете, а други 6 души пострадаха сериозно.
В края на съботния ден по същия път, само на 10 километра от предишния пътен инцидент, възникна трета катастрофа. В произшествието отново имаше жертва - 67-годишна жена, която е починала в лийенката на път за болницата.

Заради тежките произшествия в района се предвижда полицейският контрол по пътищата в Ловеч да бъде удвоен.

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

В инцидента е загинала една жена

Стана ясно, че през изминалото денонощие в страната са станали общо 16 по-сериозни катастрофи. Двама души са загинали, а 15 са били ранени. Само на територията на столицата за миналото денонощие са станали около 100 леки и 1 тежко произшествие. Един човек е бил ранен.
Статистиката на МВР посочва и че от началото на месеца в страната са възникнали 354 произшествия. Загиналите хора са 48, а над 450 души са били ранени. От началото на 2017 година при пътни инциденти са загинали 592 души, а ранените са 7 701. От началото на годината у нас са станали 6 106 катастрофи.

Ден на траур в Перник

Ден на траур в Перник

В памет на жертвите при тежката катастрофа край Ловеч