В община Перник днес е обявен ден на траур в памет на жертвите при тежката катастрофа край Ловеч, когато загинаха 9 души, а 20 бяха ранени.

Тежкият пътен инцидент възникна между пътнически автобус и товарен автомобил. Те са се ударили челно. Пътниците в автобуса бяха от Съюза на слепите в България. Те се прибирали от екскурзия към Перник. Причините, довели до катастрофата все още се изясняват. Предполага се, че до удара се е стигнало, след като водачът на автобуса предприема неправилна маневра за изпреварване.

9 души загинаха при катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна
Обновена

9 души загинаха при катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна

В инцидента са пострадали около 20 души

БЧК стартира дарителска кампания в помощ на семействата и близките на загиналите и пострадалите при инцидента.

Кметът на Перник Вяра Церовска заяви пред БНР, че Перник изразява своята съпричастност, съжаление и почит към жертвите. По думите ѝ в града е направена организация за транспортирането на телата на загиналите, за да може те да бъдат погребани от близките си. Средствата за погребенията също са осигурени от общината.

Днес в Перник ще бъде отслужена литургия в памет на загиналите в ужасяващия инцидент. Ловчанският митрополит Гавраиил ще отслужи водосвет за прогонване на злите духове на пътя София - Варна, край село Микре. Водосветът ще бъде отслужен в 11.00 часа.

В Плевен също ще бъде отслужена панихида за загиналите в катастрофи на пътя.

Припомняме, на 17 и 18 ноември, петък и събота, по пътя София - Варна, в района на село Микре, възникнаха две тежки пътнотранспортни произшествия. При катастрофата в петък загинаха 9 души, а 20 бяха ранени. При инцидента от събота загина едно дете, а други 6 души пострадаха сериозно. В края на съботния ден по същия път, само на 10 километра от предишния пътен инцидент, възникна трета катастрофа. В произшествието отново имаше жертва - 67-годишна жена, която е починала в лийенката на път за болницата.

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

В инцидента е загинала една жена

Заради тежките произшествия в района се предвижда полицейският контрол по пътищата в Ловеч да бъде удвоен.

На извънредна среща на МС вчера във връзка с тежките катастрофи край Ловеч, бяха начертани мерки срещу войната по пътищата. Мерките предвиждат във всеки автобус да има видеорегистратори, задължителни предпазни колани и задължителен евростандарт.

МВР със спешни мерки заради катастрофите в Ловешко
Обновена

МВР със спешни мерки заради катастрофите в Ловешко

Днес е Световният ден за възпоменание на жертвите по пътищата