Община Перник обяви, че се отменят всички тържествени и концертни прояви до вторник, 21 ноември. Понеделник, 20 ноември, ще бъде обявен за ден на траур в памет на жертвите на тежката катастрофа край Микре, по пътя София - Варна.

Кметът на община Парник Вяра Церовска изрази дълбоките си съболезнования към близките и роднините на загиналите в пътнотранспортното произшествие, предаде Нова телевизия.

"Съпричастна съм с мъката и страданието на всички близки и роднини на починалите. Ще направя всичко възможно да окажа съдействие за транспортиране на пострадалите до специализирани болници в страната", допълни Церовска.

Към момента Церовска пътува към болницата. Кметът на Перник държи и постоянна връзка с кмета на Ловеч Корнелия Маринова и директора на болницата в Ловеч д-р Анка Георгиева.

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

В инцидента загинаха 9 души

Припомняме, 9 души загинаха, а други 18 бяха ранени при челен удар между пътнически микробус и товарен автомобил по пътя София - Варна, край Ловешкото село Микре. В микробуса са пътували членове на Съюза на слепите в България.

Все още няма информация за обстоятелствата около произшествието. Изяснено е, че микробусът е навлязъл в насрещното платно на движение, но за сега причината за това не е ясно.