9 души загинаха, а други 18 бяха ранени при тежката катастрофа днес по пътя София - Варна, в района на село Микре, област Ловеч.

9 души загинаха при катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна
Обновена

9 души загинаха при катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна

В инцидента са пострадали около 20 души

Тежкият пътен инцидент възникна между пътнически микробус и товарен автомобил. Те са се ударили челно. Към момента е изяснено, че микробусът е навлязъл в насрещното платно за движение, но причините за това не са ясни. 

Пътниците в микробуса са от Съюза на слепите в България. Те се прибирали от екскурзия към Перник.

Видеоматериал в социалните мрежи показва тежката катастрофа.

На брифинг по случай катастрофата министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че освен жертвите, всички останали пътници в микробуса са били ранени. По-тежко ранените ще бъдат транспортирани до София. За сега има информация за 6 или 7 души, които имат по-сериозни фрактури вследствие на удара. 

В дежурната част на Областната дирекция на МВР в Ловеч временно функционира телефонна линия, на която роднини и близки могат да получат информация за хората, загинали и пострадали при тежкия пътен инцидент край село Микре. Номерът е 0887 59 31 68.
Властите в Ловеч апелират да не се злоупотребява с телефонната линия, защото тя функционира само и единствено в помощ на засегнатите семейства.

Ден на траур в Перник заради жертвите на катастрофата по пътя София - Варна

Ден на траур в Перник заради жертвите на катастрофата по пътя София - Варна

В катастрофата загинаха 9 души