МВР предприема спешни мерки заради катастрофите в Ловешко.

Днес, 19 ноември, е Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните произшествия. В Храм-паметника "Св. Александър Невски" се състоя възпоменателна служба в памет на загиналите по пътищата. 

Преди провеждането на литургията главен комисар Христо Терзийски, директор на дирекция "Национална полиция", коментира мерките в Ловешко. Той заяви, че се удвояват патрулите в критичните участъци.
"Изкарваме тези патрули, които са Областна дирекция на МВР Ловеч, които не покриват този пътен участък. От други районни управления пренасочваме полицейски патрули от "Пътна полиция".

Двойно повече патрулки ще пазят Ловеч от катастрофи

Двойно повече патрулки ще пазят Ловеч от катастрофи

Заради тежките пътни произшествия през последнтие дни

Шефът на КАТ Бойко Рановски коментира, че санкциите са достатъчно сериозни, но те не могат да доведат до видим резултат, ако не са съпроводени с комплекс от мерки, от възпитание, от поведение на пътя. Относно катастрофата със загиналите незрящи край Ловеч, Терзийски посочи, че причината за инцидента е навлизането на автобуса в насрещната лента за движение. Той уточни, че има показания, че шофьорът е предприел неправилна маневра, но това все още не е категорично потвърдено. Очакват се различни експертизи.

Терзийски заяви, че от Гаранционния фонд ще бъдат закупени нови камери за видеонаблюдение. По думите му в момента тече процедура за закупуване на 28 мобилни камери, които да следят за нарушения на закона за движение по пътищата, както и ако автомобилът се издирва за откраднат.
"Искаме колегите да бъдат оборудвани с повече технически средства за установяването на водачи, употребили алкохол или наркотици и искаме и от вас да сте заедно с нас, защото наистина става въпрос за нашите родители и деца", заяви главен комисар Христо Терзийски.

Терзийски, заедно с шефа на КАТ Бойко Рановски, граждани, представители на Българския червен кръст и други се помолиха за упокой на душите на загиналите при пътнотранспортни произшествия по повод Световния ден на пострадалите при пътнотранспортни произшествия и черната серия на пътя край Ловеч. 

В края на литургията обръщение отправи и Св. Синод, в което призова за мир и утеха в душите и в сърцата, за вяра и опора като припомни, че животът е велик божи дар и не трябва да бъде отнеман с лекотата, на която ние сме свидетели всеки ден. Призова към мъдрост и благоразумие, така щото тази война по пътищата да се прекрати.

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

В инцидента е загинала една жена

Припомняме, на 17 и 18 ноември, петък и събота, по пътя София - Варна, в района на село Микре, възникнаха две тежки пътнотранспортни произшествия. При катастрофата в петък загинаха 9 души, а 20 бяха ранени. При инцидента от събота загина едно дете, а други 6 души пострадаха сериозно.

Около 19 часа вчера по същия път, само на 10 километра от предишния пътен инцидент, възникна трета катастрофа. В произшествието отново имаше жертва - 67-годишна жена, която е починала в лийенката на път за болницата.