Контролът на движението по пътищата в област Ловеч се затяга.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов заявиха, че броят на полицейските патрули по пътя София - Варна на територията на област Ловеч ще бъде увеличен двойно.

Вчера, 18 ноември, на специален брифинг по повод тежките произшествия край Ловеч Радев и Маринов обясниха, че е разпореден анализ на причините за възникването на пътните инциденти в района. 
Двамата отново призоваха хората да да бъдат по-внимателни и като тръгнат на път да мислят как да стигнат, а не колко бързо ще се случи това.

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

Трета тежка катастрофа край Ловеч в рамките на два дни

В инцидента е загинала една жена

Припомняме, на 17 и 18 ноември, петък и събота, по пътя София - Варна, в района на село Микре, възникнаха две тежки пътнотранспортни произшествия. При катастрофата в петък загинаха 9 души, а 20 бяха ранени. При инцидента от събота загина едно дете, а други 6 души пострадаха сериозно.

Около 19 часа вчера по същия път, само на 10 километра от предишната катастрофа, възникна трета катастрофа. В инцидента отново имаше жертва - 67-годишна жена, която е починала в лийенката на път за болницата.

Очаква се анализите за причините, довели до катастрофите, да бъдат готови до утре, предаде БНТ. Следва те да бъдат обсъдени в МВР и да се уточнят точните причини за инцидентите.

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

В инцидента загинаха 9 души