Пореден тежък пътен инцидент е възникнал по пътя София - Варна, в района между селата Сопот и Микре, област Ловеч. По първоначални данни при катастрофата са пострадали най-малко 7 души.

9 души загинаха при катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна
Обновена

9 души загинаха при катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна

В инцидента са пострадали около 20 души

По първоначална информация два леки автомобила се сблъскали челно на главен път София - Варна, в района на село Сопот, област Ловеч, 500 метра след бензиностанцията в посока Варна. Единият автомобил е бил със софийска регистрация, а другият - с варненска регистрация.

Вследствие на удара на място е починал возещият се на предната седалка пътник в колата със софийска регистрация. Жената, шофирала автомобила, е в критично състояние, с опасност за живота.

По информация на БНР става дума за 13-годишно момче и 40-годишната му майка. В колата имало и друго дете на 12-годишна възраст.
Майката и 12-годишното дете са в критично състояние в Ловешката болница. Там са приети общо шестима ранени.

Сигналът за инцидента е бил получен на телефон 112 около 10.50 часа. Незабавно след сигнала за катастрофата на място са изпратени екипи на полицията и "Спешна помощ".

Една жена остава в тежко състояние след катастрофата по пътя София - Варна
Обновена

Една жена остава в тежко състояние след катастрофата по пътя София - Варна

По случая вече е образувано досъдебно производство

Движението в района се извършва в едната пътна лента. Работата на полицейските екипи на място продължава.
Агенция "Пътна инфраструктура" информира, че заради ПТП движението по път I-4 София - Варна, в участъка между селата Сопот и Микре, временно се осъществява двупосочно в едната лента на движение. Водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на Пътна полиция. 
Към 14.03 часа движението по път I-4 Ябланица - Севлиево в участъка с. Сопот - с. Микре е било възстановено.

Към момента не са ясни подробности за обстоятелствата около възникването на катастрофата. Не е ясен и броят на пътниците, предвижвали се в двете коли. Катастрофата е станала минути преди 10.30 часа.

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

В инцидента загинаха 9 души