Районният съд в Бургас промени мярката за неотклонение на онлайн измамника Милен Стойчев, който въртеше схеми в интернет, представяйки се девойка в беда, работеща в Гърция.

Новата мярка на Стойчев е "подписка". До днес той беше с мярка "домашен арест", съобщи "24 часа".

В хода на делото съдията по делото Калина Пенева заяви, че от Стойчев се очаква да работи, за да възстанови парите на хората. От своя страна измамникът заяви: "Можете да разчитате на мен, аз съм достоен човек".

"Съжалявам искрено за деянието, в което съм обвинен. Осмислих много неща. Аз не съм престъпник, няма и да бъда. Моля да ми дадете шанс за един пълноценен живот. Имам желание и голяма мотивация да върна средствата", обясни още Стойчев пред съда.

Задържаха измамник, представял се онлайн за девойка в беда
Обновена

Задържаха измамник, представял се онлайн за девойка в беда

Бургазлията развивал сюжета, че бедства в Гърция

Припомняме, 38-годишният мъж беше задържан заради интернет измами. Той използвал в социалните мрежи фалшив профил на привлекателна жена с име Мария Василева. Мъжът контактувал с непознати мъже първо в сайтове за запознанства, а после прехвърлял разговорите в социалните мрежи.

На жертвите си мъжът разказвал, че жената, за която се представя, бедства в Гърция. Нямала пари, телефон и документи, така че да се прибере в България. Според разследването около 100 мъже се отзовали на апела на девойката в беда и изпратили пари. Те обаче влизали право в джоба на Стойчев. Жертвите изпращали различни суми - между 20 и 200 евро.

Задържаха 19-годишна бургазлийка за интернет измами

Задържаха 19-годишна бургазлийка за интернет измами

Завличала хората с фалшиви обяви за вещи втора ръка