Столичните полицаи са задържали тази нощ на местопрестъплението авторите на три взломни кражби.

Бдителен съсед подал сигнал в полицията, че обират апартамента на комшиите в жк."Дружба". На място веднага пристигнал патрул на Осмо РУ.

Служители на реда спипали на място трима крадци - и тримата с богато криминално минало, но с чисто съдебно досие.

37-годишният В.Г.-Ширката е с повече от 25 регистрации за взломни кражби, но не е осъждан досега.

И.Л.-Дебелия (34г.) има документирани над 20 случая на кражби и грабежи, но той също е с чисто съдебно минало.

38-годишният Р.Р. е осъждан условно за противозаконно отнемане на МПС, регистриран е за взломни кражби.

Като усетили, че става "напечено", тримата предложили 2000 лева подкуп на полицейските служители да ги пуснат без много шум.

"Предложението" е отразено в рапорта на патрула и случаят ще бъде докладван в СГП.

Пред това на местопрестъплението е заловен и 20-годишен младеж, който ограбвал супермаркет на ул."Костенски водопад". Служителите на реда са по петите на съучастника му, който е установен и обявен за издирване.

Криминалистите от Четвърто РУМБ изяснили, че двамата, оборудвани с маски, ръкавици и инструменти за взломяване, проникнали в търговския обект и обрали щанд за мобилни телефони и аксесоари.

След направения оглед от криминалисти е намерена чанта с 25 мобилни телефона и 2 лаптопа. Открита и колата, с която са се придвижвали.

Също така към 17 часа вчера в жилищен комплекс "Зона Б-5" 36-годишният Х.М., бил заловен от органите на реда в момент, в който се опитал да открадне CD-плеър от паркиран лек автомобил. Задържаният също е регистриран за множество кражби.