Откриха процедура по несъстоятелност на "Полимери"АД от 12.12.2012 година във Варненския окръжен съд. До тази дата неизплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на девненския завод са в размер на 855 712, 92 лева.

Съдията по несъстоятелността Цвета Павлова от Търговско отделение постанови определение, с което одобрява частична сметка за разпределение на средствата, постъпили от осребряване на част от имуществото на дружеството. В съдебния акт е предвидено е удовлетворяване на вземанията на работниците и служителите на "Полимери"АД (в несъстоятелност) в пълен размер.

Удовлетворяването на вземанията на работниците стана възможно след приключване на всички съдебни производства, водени от "Полимери"АД (в несъстоятелност) срещу "Полимери инвест"АД, в резултат на които голяма част от имуществото на несъстоятелното дружество бе върнато в негова собственост и осребрено.

Работници от "Полимери" си търсят заплатите чрез съда

Работници от "Полимери" си търсят заплатите чрез съда

30 души от "Полимери" са завели съдебен иск

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд - Варна от длъжника, Комитета на кредиторите или от кредитор в едноседмичен срок от обявяването му в Търговския регистър. След изтичане на този срок средствата ще бъдат изплатени на работниците и служителите на "Полимери"АД, което е в несъстоятелност.