В съда е внесен обвинителен акт срещу млад мъж, опитал да изнасили възрастна жена. Той използвал сила и заплашил 84-годишната жена, съобщават от прокуратурата.

Обвинителният акт е внесен от Районната прокуратура в Генерал Тошево. От държавното обвинение поясняват, че престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Опитът за изнасилване бил извършен на 4 септември миналата година. Тогава 22-годишният Емил пил цял ден заедно с други мъже. В следобедните часове компанията отишла в родния дом на подсъдимия в село Бежаново, където живеела майка му. Около 19.00 часа той излязъл от дома си и отишъл в къщата на 84-годишната баба, за която знаел, че живее самотно. Той влязъл през незаключената входна врата, влязъл в дома на жената и й обяснил, че е лекар. Бил дошъл да я преглежда. След това я натиснал на леглото и започнал да се гаври с нея.

84-годишната жена плачела и го молела да я остави. Подсъдимият чул шум, набързо се облякъл и тръгнал да излиза, когато на вратата срещнал брата на жертвата. Обяснил му, че е дошъл да си купи ракия. Мъжът го изпратил и се върнал при сестра си, която разказала за случилото се.

След като на следващия ден жертвата разказала и на племенника си за сексуалните издевателства на Емил, той подал сигнал в полицията.

Извършена е комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, от които става ясно, че пострадалата страда от старческо заболяване. Тя обаче е с ясно съзнание за посегателството и се чувства не само физически наранена, но и омърсена, осквернена, злепоставена.

На подсъдимия също е била назначена съдебномедицинска експертиза. Тя е установила, че той е подкожно имплантирана материя в половия си орган. Това можело да причинява наранявания под формата на охлузвания, насинявания и разкъсвания на партньорките му или при груби действия, каквито са открити по пострадалата възрастна жена. 

22-годишният мъж е осъждан седем пъти за кражби и причиняване на средна телесна повреда. Той е с постоянна мярка „задържане под стража” и ще бъде приведен във варненския затвор.