Банкова служителка се изправя пред съда за присвояване на огромна сума пари. Банкерката действала със съучастник и помагачка. С фалшиви документи те успели да изтеглят и присвоят 118 500 лева от банкова сметка на старозагорска фирма. Това е станало след предварителен сговор.

Тримата са предадени на съд от Районната прокуратура в Разград, съобщават от държавното обвинение. Обвинителният акт вече е внесен в Разградския районен съд.

46-годишната Силвия. Д. работела като специалистка по обслужване на клиенти в голяма банка в Разград. Тя съставила фалшив документ – нареждане-разписка от пълномощник на фирмата и съзнателно използвала фалшива лична карта.

45-годишният Владислав Г. е сочен като съучастник в престъпната схема. Той се явил в банката с фалшива лична карта. За издаването й му помогнала подсъдимата Теодора Ц., която е осъждана за данъчни престъпления.

Владислав също е осъждан. В момента той изтърпява друга присъда във варненския затвор. Обвиняем е и за държане на кокаин.

Помагачката – 43-годишната Теодора, давала съвети, разяснения и оказала помощ при издаване на фалшив печат и лична карта на името на управителя на старозагорската фирма. Тя била със снимка на Владислав. Именно тази фалшива карта мъжът представил в банката за теглене на 118 500 лева.

Схемата била реализирана през август 2014 година. По телефона банковата служителка информирала помагачката, че в сметката на фирмата има достатъчна наличност. В края на работния ден на банката дегизиран с перука, шапка и очила се явил Владислав и изтеглил сумата от 118 500 лева. Силвия в качеството си на длъжностно лице удостоверила, че подписите са проверени и сумата е изплатена. Делът на банковата служителка трябвало да бъде предадена на млада жена с дете на автогарата в Разград. Силвия обаче твърди, че това не е сторено.

До разплитането на случая се стигнало след жалба на потърпевшата фирма. Банката възстановила парите, срещу участниците в престъпната схема започнало разследване.

Подсъдимите досега не са възстановили открадната сума. От прокуратурата поясняват, че предстои делото да бъде насрочено в Разградския районен съд.