Общо 660 000 къса цигари (33 000 кутии) и близо 70 кг тютюн иззеха при проверки на МП "Капитан Андреево".

От Агенция "Митници" съобщават, че от началото на октомври са били установени 205 нарушения, за които са съставени актове за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене без разрешението на митническите органи. Тютюневи изделия са били задържани и от пътници, влизащи от Турция, тъй като акцизната стока е надвишавала нормата за безмитен внос.

При проверки на 15 и 21 октомври са иззети 15 720 къса контрабандни цигари (786 кутии) без български акцизен бандерол. Контрабандната стока е била открита в шофьорските кабини на три камиона с турска регистрация, пътуващи за Великобритания и Франция. В единия от камионите митническите служители открили и 27 кг нарязан тютюн за пушене.

Контрабандни цигари са иззети и при проверка на 14 октомври на лек автомобил с хасковска регистрация. В специално пригоден тайник в ауспуха на автомобила били открити 110 кутии цигари (2200 къса) без български акцизен бандерол.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.