Ще бъдат иззети три автомобила на Румен Гайтански - Вълка, съобщи bTV. Информацията е съобщена за медията от Комисията за противодействие на корупцията (КПК, бившата КПКОНПИ).

Днес се претърсват и офиси и жилища на Вълка, както и обекти в Кърджали, свързани с бившия кмет на града Хасан Азис. Акцията е по разследване за присвояване след отпуснат кредит от Българската банка за развитие (ББР).

Към момента не е известно къде се намира Гайтански. По официални данни на "Гранична полиция" миналия петък той е влязъл в България. По неофициална информация на bTV обаче след това той е напуснал страната. Бившият директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев също не е в България.

По данни на Антикорупционната комисия фирми на Румен Гайтански притежават общо 30 луксозни автомобила, за които има информация, че са купени с кредит. Съдът е разрешил да бъдат конфискувани осем коли. Три от тях са иззети, а останалите пет се издирват.

ББР сигнализирала в прокуратурата за кредита на Вълка още през 2021 г.

ББР сигнализирала в прокуратурата за кредита на Вълка още през 2021 г.

Още тогава изглеждало, че е отпусната голяма сума, а обезпечението далеч няма необходимата стойност

В София се извършват претърсвания на улица "Московска" 29, улица "Оборище" 12, "Околовръстен път" 4 и бул. "Цариградско шосе" 48-50.

По думите на изпълняващия функциите на председател на КПК Антон Славчев се проверяват 6-7 офиса и няколко жилищни адреса. Прокуратурата е възложила разследването от месец.

От ГДБОП само отвърждават, че се провежда операция.

Румен Гайтански и Стоян Мавродиев минали границата преди дни?

Румен Гайтански и Стоян Мавродиев минали границата преди дни?

Информацията не е потвърдена